top of page

Japan og 8 ASEAN lande indleder samarbejde omkring cybersikkerhed

Japan og otte medlemslande i Foreningen af Sydøstasiatiske Nationer (ASEAN) blev torsdag enige om at styrke samarbejdet om cybersikkerhed i den private sektor. 2023 markerer 50-års jubilæet for Japan-ASEAN venskab og samarbejde.


Japan, ASEAN, Cybersikkerhed, Cyberangreb, Internationalt samarbejde, Kina, IT-sikkerhed

Løftet blev givet på den Internationale Konference om ASEAN-Japan Cybersecurity Community i Tokyo, som samlede forskellige interessenter, herunder ikke-statslige organisationer, på baggrund af voksende bekymring over Kinas påståede involvering i forskellige hacking-aktiviteter.


De ASEAN-lande, der er involveret, er Brunei, Cambodia, Indonesien, Malaysia, Singapore, Thailand, Filippinerne og Vietnam, ifølge Japans Nationale Center for Incident Readiness and Strategy for Cybersikkerhed, der arrangerede begivenheden. Den regionale blok omfatter også Laos og Myanmar.


Den to-dages konference løb til i fredags og inkluderede ekspertpanel diskussioner samt præsentationer fra cybersikkerhedsfirmaer af deres initiativer. Den vil også tilbyde muligheder for netværksdannelse og matche virksomheder til samarbejde.


Mens regeringer over hele verden søger at forbedre nationale cyberforsvar og reducere potentielle sårbarheder for hacking i både den offentlige og private sektor, søger Tokyo stærkere bånd med sine partnere for at imødegå påståede cyberangreb sanktioneret af Beijing og dets voksende indflydelse.


Japan og ASEAN, hvis partnerskab begyndte i 1973, opgraderede forholdet til et "omfattende strategisk partnerskab" i september. Som en del af rammen har Japan forpligtet sig til at yde bistand til at forbedre ASEAN-medlemmernes cybersikkerhed.


På begivenheden i Tokyo udtalte Japans digitale minister, Taro Kono, sin ambition om en fri, retfærdig og sikker cyberspace-domæne ved at samarbejde med ASEAN-medlemmerne for at bidrage til international fred og sikkerhed.


Japan, ASEAN, Cybersikkerhed, Cyberangreb, Internationalt samarbejde, Kina, IT-sikkerhed

Japans digitale minister, Taro Kono, 2. fra venstre


Hovedkabinetsekretær Hirokazu Matsuno sagde senere torsdag på en pressekonference, at han forventer, at "samarbejdet om cybersikkerhed vil skride frem" med ASEAN og understregede betydningen af ​​menneske-til-menneske-relationer. Han beskrev ASEAN som "nøglen til at realisere et frit og åbent Indo-Stillehav."

تعليقات


bottom of page