top of page

Kinesisk mand anholdt i Japan med login oplysninger til 2.9 millioner mennesker

I februar 2023 blev en 30-årig kinesisk statsborger og virksomhedsansat i Tokyo arresteret for angiveligt at have ulovligt adgang til en anden persons onlinekonto og svigagtigt brugt den til at købe cigaretter til en værdi af ca. 3500 danske kroner i en dagligvarebutik i Tokyos Edogawa Ward.


Kanagawa-præfekturets politi afgav en ny kendelse mandag den 8. maj for lignende anklager vedrørende en lov, der forbyder uautoriseret computeradgang. Under efterforskningen opdagede politiet, at manden havde omkring 2,9 millioner loginoplysninger, inklusive brugernavne og adgangskoder, fra forskellige personer på sin computer. Derudover fandt de et softwareprogram til at udføre phishing på hans computer, hvilket manden nægtede.


Efterforskningskilder afslørede, at politiet også fandt 100 millioner e-mailadresser på hans computer. Det er mistanke om, at manden har fået oplysningerne gennem phishing eller ved at finde dem på det "mørke web", som er en del af internettet, som kun er tilgængeligt gennem specialiserede anonymitetsgivende værktøjer.


Council for Anti-phishing Japan rapporterede, at der blev rapporteret rekordhøje 960.000 phishing-tilfælde i 2022, en stigning på omkring 440.000 tilfælde fra året før. Dette understreger den voksende bekymring over online sikkerhed og behovet for at træffe forebyggende foranstaltninger for at beskytte personlige oplysninger.


Politiet mener, at manden var leder af en gruppe kinesiske statsborgere mellem 19 og 32 år, der konspirerede for at få personlige data. For at løse dette problem har Kanagawa-politiets afdeling for cyberkriminalitet nedsat en fælles taskforce over sagen med præfekturpolitiet i Iwate, Saitama, Fukuoka, Chiba, Shizuoka, Ibaraki og Yamagata.


Council for Anti-phishing Japan opfordrer folk til at afstå fra at klikke på webstedslinks sendt via e-mail og til at sikre, at webstedslinks er legitime. Dette vil hjælpe med at reducere risikoen for phishing-angreb og holde personlige oplysninger sikre. Sagen fremhæver vigtigheden af ​​stærke adgangskoder, multi-faktor autentificering og at være på vagt, når det kommer til online sikkerhed.Comentários


bottom of page