top of page

Missede du Privacy Awareness Week og World Password Day?

Det kan være at det er gået din næse forbi, men verden har lige haft Privacy Awareness Week i starten af April og World Password Day i starten af Maj. Det er årligt tilbagevende begivenheder sat i verden for at gøre opmærksom på personlig sikkerhed og privatliv for alle os der færdes online.Hvad er Privacy Awareness Week


Privacy Awareness Week, en årlig begivenhed, der finder sted fra 1-7 april, sat i verden for at understrege betydningen af ​​privatlivsundervisning og -bevidsthed. Det giver deltagerne mulighed for at beskytte deres personlige oplysninger og prioritere privatlivsrelateret praksis.


Denne begivenhed henvender sig til enkeltpersoner, der er bekymrede over deres online privatliv og sikkerhed, såvel som organisationer, der prioriterer beskyttelse af onlinedata og indførelse af privatlivspraksis. Dets primære mål drejer sig om at uddanne og bemyndige enkeltpersoner til at påtage sig kontrol over deres personlige oplysninger og prioritere online privatliv gennem implementering af anbefalede privatlivsforanstaltninger.


International Password Awareness Day


International Password Awareness Day holdes årligt den første torsdag i maj med det formål at fremme vedtagelsen af ​​robuste, individualiserede adgangskoder og effektive adgangskodehåndteringsteknikker, overholde industristandardpraksis og beskytte onlinekonti.


Denne begivenhed understreger betydningen af ​​at styrke online sikkerhed for både enkeltpersoner og organisationer, der stræber efter at beskytte deres konti mod uautoriseret indtrængen. Ved at slå til lyd for brugen af ​​unikke, robuste adgangskoder og effektive værktøjer til adgangskodeadministration, fremmer det en kultur med øget adgangskodesikkerhed, der aktivt fraråder brugen af ​​svage adgangskoder for optimal beskyttelse.


5 råd til at holde din data privat og dit password sikkert


Brug stærke og unikke adgangskoder: Opret adgangskoder, der er mindst 12 tegn lange og inkluderer en kombination af store og små bogstaver, tal og specialtegn. Undgå at bruge let gættelige oplysninger såsom dit navn eller fødselsdato. Sørg desuden for, at du bruger en anden adgangskode for hver online-konto, du har for at minimere virkningen af ​​et potentielt databrud.


Aktiver to-faktor-godkendelse (2FA): Aktiver 2FA, når det er muligt. Dette tilføjer et ekstra lag af sikkerhed ved at kræve et andet verifikationstrin, normalt en unik kode sendt til din telefon eller genereret af en godkendelsesapp, ud over din adgangskode. Dette gør det betydeligt sværere for angribere at få uautoriseret adgang til dine konti, selvom de formår at få din adgangskode.


Vær forsigtig med personlige oplysninger: Vær opmærksom på de personlige oplysninger, du deler online. Undgå overdeling på sociale medieplatforme, og vær forsigtig med at give personlige oplysninger på websteder eller formularer, der muligvis ikke har stærke beskyttelsesforanstaltninger på plads. Jo færre oplysninger, der er tilgængelige, jo sværere er det for nogen at efterligne dig eller gætte dine adgangskoder.


Opdater og patch jævnligt dine enheder og software: Hold dine enheder og software opdateret med de seneste sikkerhedsrettelser. Softwareopdateringer inkluderer ofte vigtige sikkerhedsrettelser, der adresserer sårbarheder. Tjek jævnligt efter opdateringer på dit operativsystem, din webbrowser, antivirussoftware og andre programmer, du bruger.


Brug en adgangskodeadministrator: Overvej at bruge en velrenommeret adgangskodeadministrator til sikkert at gemme og generere unikke adgangskoder til hver af dine onlinekonti. Adgangskodeadministratorer krypterer dine adgangskoder og gemmer dem i en boks, beskyttet af en hovedadgangskode eller biometrisk godkendelse. De kan også automatisk udfylde login-legitimationsoplysninger, hvilket sparer dig tid og reducerer risikoen for phishing-angreb.


Husk, at opretholdelse af online privatliv og sikkerhed er en løbende indsats. Vær på vagt, vær forsigtig med phishing-forsøg, og gennemgå regelmæssigt din sikkerhedspraksis for at sikre, at dine personlige oplysninger og adgangskoder forbliver sikre.


Comentarios


bottom of page