top of page

Tvangslukning: Silicon Valley Bank (SVB)

Silicon Valley Bank (SVB) blev fredag tvunget til at lukke af de californiske finansielle reguleringsmyndigheder, efter at bankens moderselskab meddelte, at det mangler kapital. Mandag genåbner banken under føderal kontrol, men kollapset bliver beskrevet som det største siden finanskrisens begyndelse, da Lehmann Brothers gik konkurs i 2008. Dette har skabt stor uvished for både virksomheder og privatpersoner i forhold til, hvad der vil ske med deres penge, da banken er noget nær den primære bank for iværksættere i Californien.Mange små og mellemstore it- og tech-virksomheder er afhængige af bankens drift for at betale lønninger og andre finansielle transaktioner. Derfor er det en alvorlig situation, og flere mennesker er bekymrede over konsekvenserne. Joseph DeSimone, professor ved Stanford University i USA og grundlægger af flere virksomheder, udtaler, at "de (banken, red.) hjalp os med at rekruttere, de hjalp os med at sikre huslån til tilflyttende medarbejdere, og de tilbød finansiel rådgivning til nyudnævnte chefer. Så deres forsvinden er virkelig et tab."


Selvom en lille del af bankens kunder - omkring fire procent - vil være beskyttet af den amerikanske myndighed FDIC, der dækker tab op til 250.000 dollar, svarende til omkring 1,8 millioner kroner, vil de resterende 96 procent af kunderne, som har 173 milliarder dollar i banken, ikke være dækket af denne myndigheds beskyttelse. Dette gør situationen endnu mere alvorlig, og mange mennesker spekulerer på, hvad der vil ske med deres penge og deres virksomheder.


Det er vigtigt at huske, at Silicon Valley Bank har en stor indflydelse på den californiske iværksætterkultur, og dens sammenbrud vil have vidtrækkende konsekvenser.

Comments


bottom of page