top of page

Tysk universitets it-infrastruktur ramt af ransomware

Opdateret: 11. okt. 2023


Kaiserslautern Universitet (HS Kaiserslautern) har sluttet sig til den voksende liste over tysktalende universiteter, der er ramt af ransomware-angreb i de seneste måneder. Hændelsen, som fandt sted sidste fredag, tvang universitetet til at tage hele sin it-infrastruktur offline, inklusive universitetets e-mail-konti og telefonsystemet.


Tysk universitet, Kaiserslautern, Hartz, Schweitz, Ransomware, Cyberangreb, IT-sikkerhed

Denne omfattende forstyrrelse har påvirket næsten alle tjenester, der er tilgængelige for institutionens 6.200 studerende, med faciliteter som computerpuljer og biblioteket forbliver lukket indtil videre.


Som svar på angrebet udsendte universitetet en advarsel til studerende og ansatte, der rådede dem til ikke at tænde deres arbejdscomputere på grund af krypteringsangrebet. Denne sikkerhedsforanstaltning har til formål at forhindre yderligere potentiel skade på medarbejdernes arbejdsstationer.


Angribernes identitet er stadig ukendt, og det er uklart, om der er stjålet data fra universitetets systemer forud for krypteringsforsøget. Muligheden for en mangefacetteret afpresningsordning kan ikke udelukkes.


HS Kaiserslautern, der ligger i delstaten Rheinland-Pfalz, er et af de største anvendte videnskabsuniversiteter i regionen og det seneste offer blandt flere tysktalende universiteter, der er målrettet af cyberkriminelle. I marts var Vice Society ransomware-gruppen rettet mod Hamburg University of Applied Sciences (HAW Hamburg), mens Universitetet i Zürich i Schweiz blev offer for et alvorligt cyberangreb i februar.Flere angreb i regionen


Lignende hændelser ramte Harz University of Applied Sciences, Ruhr West University og EU/FH European University of Applied Sciences i ugerne forud for angrebet på HS Kaiserslautern. I januar blev universitetet i Duisburg-Essen i Tyskland angrebet af Vice Society ransomware-gruppen.


Cybersikkerhedstrusler har ikke været begrænset til akademiske institutioner i Tyskland. I maj tilskrev Rheinmetall, et våbenfirma, et angreb til Black Basta ransomware-gruppen. Bitmarck, en stor IT-tjenesteudbyder for Tysklands lovpligtige sygesikringssystem, og Evotec, et fremtrædende lægemiddeludviklingsselskab, blev også ofre for cyberangreb i foråret.

Comentarios


bottom of page