top of page

World Economic Forum's nye rapport varsler "hacker storm"

World Economic Forum (WEF) har i samarbejde med Council on the Connected World udgivet en ny rapport med titlen "The State of the Connected World 2023 edition", som fremhæver, hvordan udbredelsen af tilsluttede enheder under pandemien har ført til en alarmerende stigning i cyberangreb.

I rapporten blev der spurgt 270 eksperter fra hele verden, og det blev konstateret, at sådanne angreb, hvis de ikke kontrolleres, kan blive stadig mere kostbare og true den allerede skrøbelige globale økonomi. Ifølge resultaterne kan disse trusler imødegås med robuste sikkerhedsprotokoller og effektive offentlig-private partnerskaber til styring.

Cybersikkerhedseksperterne, der deltog i 2023 World Economic Forum, opfordrede til en fælles global reaktion på "cyberstormen" som følge af de ukontrollerede cyberangreb. Opfordringen kom midt i en stigende bølge af cyberkriminalitet, hvor omkostningerne ved sådanne angreb allerede truer den globale økonomi.

Deltagerne i Davos understregede, at robuste sikkerhedsprotokoller og styring er afgørende for at afbøde de umiddelbare trusler fra cyberangreb. Dette omfatter et stærkt internationalt samarbejde samt forbedrede offentlig-private partnerskaber.

"I en tid, hvor den globale økonomi er skrøbelig, har vi de nødvendige værktøjer til at reducere mindst en af de største trusler mod den globale økonomi - cyberangreb," forklarede Jeff Merritt, leder af Urban Transformation, World Economic Forum under WEF konferencen. Han opfordrede ikke blot regeringer, men også multinationale teknologivirksomheder, industriledere og civilsamfundsorganisationer til at gå sammen om at tackle denne krise.

I mellemtiden er regeringerne, ifølge panelet, nødt til at tage fat på bredere økonomiske spørgsmål i forbindelse med cybersikkerhed som f.eks. digital ulighed, utilstrækkelige uddannelses- og erhvervsuddannelsesmuligheder for sårbare mennesker som f.eks. flygtninge eller personer, der er udsat for onlineudnyttelse, hvilket kan øge deres risiko for at blive ofre for cyberkriminelle. Endelig bør regeringerne udvikle langsigtede strategier, der fremmer digitale færdigheder, samtidig med at de fremmer foranstaltninger som f.eks. love om beskyttelse af privatlivets fred, der muliggør tillid blandt borgerne i digitale økosystemer.

Du kan læse mere om rapporten og konferencen her: weforum.org

Kommentare


bottom of page