top of page

7 typer Penetrations Test metoder

Penetrationstests, afgørende komponenter i sårbarhedsstyringsprogrammer, udføres af white hat hackere for at opdage og udnytte systemsårbarheder og proaktivt beskytte mod cyberangreb.


Penetrationstests, Pen test, Netværkstest, Systemsårbarheder, Social engineering, Web applikationer, Cloud sikkerhedstest, IT-sikkerhed

På grund af den potentielle brug af ulovlige teknikker, underskrives en detaljeret kontrakt mellem pentest-tjenester og kunder, der definerer roller, mål og ansvar. Forståelse af testtyperne og -metoderne er afgørende for at sikre en effektiv og harmløs træning, til gavn for alle involverede parter. I denne artikel udforsker vi syv typer penetrationstest, der tager højde for det udviklende it-landskab og nye risici, mens vi overholder grundlæggende principper og teknikker.


1. Netværkstest


Netværkstests omfatter både interne og eksterne sikkerhedsevalueringer. Eksterne tests retter sig mod offentligt tilgængelig information og søger at udnytte en organisations eksterne aktiver. Omvendt simulerer interne test angreb indefra og efterligner ondsindede insidere for at vurdere netværksstyring mod udnyttelse, lateral bevægelse og privilegieforhøjelse. Som en af ​​de mest almindelige typer involverer netværkstests at omgå firewalls, undgå indtrængningsdetektion og -forebyggelsessystemer, scanning for åbne porte og identificering af forskellige netværkssårbarheder.


2. Social engineering-test


Social engineering-test involverer forsøg på at narre brugere til at afsløre følsomme oplysninger eller legitimationsoplysninger. Cyberkriminelle bruger ofte denne teknik til at igangsætte angreb, såsom phishing eller smishing. At tilskynde til en stærk sikkerhedskultur og give passende uddannelse er afgørende for at sikre en organisation. Penetrationstestere går ud over automatiserede phishing-tests og anvender sofistikerede sociale ingeniørværktøjer til at evaluere en organisations menneskelige sikkerhed. Disse simuleringer kan udføres med eller uden forudgående kendskab til organisationen, test af sikkerhedsteamets reaktioner og support under og efter et socialt ingeniørangreb.


3. Webapplikationstest


Web-baserede applikationer, som er kritiske for de fleste organisationer, gennemgår webapplikationstest for at identificere og udnytte sårbarheder. Denne test omfatter webapps, browsere, plugins, API'er og sprog som Java, PHP og .NET. Konstant udviklende trusler og brugen af ​​open source-kode giver udfordringer med at sikre webapplikationssikkerhed. Penetrationstestere skal overveje forskellige elementer i denne komplekse test, herunder interaktive webapplikationer og deres miljøer.


4. Trådløse netværk og websteder


Trådløse netværk er attraktive mål for cyberkriminelle, hvilket gør test af trådløse netværk afgørende. Penetrationstestere verificerer krypteringsprotokoller, søger efter adgangspunkter og hotspots og kontrollerer for MAC-adresseforfalskning. Forsømt trådløs sikkerhed, dårlige adgangskoder og fejlkonfigurationer gør organisationer sårbare over for angreb. Disse tests sikrer beskyttelse mod denial-of-service-angreb og adresserer også sikkerhedsproblemer relateret til IoT, sensorer, kameraer og mobile enheder.


5. Fysiske og Edge Computing-tests


Fysisk test er afgørende, da nogle angreb kræver fysisk adgang til enheder. Med fremkomsten af ​​edge computing, datacentre placeret tættere på driften, er fysisk test blevet endnu mere relevant. Penetrationstestere evaluerer dørsikkerhedssystemer, adgangskort, låse, kameraer og sensorer. Denne test inkluderer forsøg på efterligning og undersøger sikkerheden af ​​enheder, datacentre og edge-netværk.


6. Cloud sikkerhedstest


Efterhånden som organisationer omfavner private og offentlige skyer, er skypenetrationstest blevet afgørende. Mens cloud-leverandører tilbyder robuste sikkerhedsfunktioner, kræver udførelse af penetrationstests i skyen forudgående varsel for at undgå forstyrrelser. Disse test vurderer sikkerhed, applikationer, API'er, adgang, kryptering, virtuelle maskiner, operativsystemer, fjernadministration og fejlkonfigurationer.


7. Rødt hold vs. blåt hold


Inspireret af militær taktik fungerer røde teamtests som angribere, mens blå teamtests reagerer som sikkerhedsteamet. Denne holistiske tilgang giver mulighed for realistiske evalueringer, måling af svagheder og trusler sammen med sikkerhedsteamets svar. Organisationer med interne sikkerhedsteams kan bruge denne mulighed til at opkvalificere deres medarbejdere, forbedre deres reaktionsevner og forstå faktiske angrebsscenarier.


Penetrationstests, Pen test, Netværkstest, Systemsårbarheder, Social engineering, Web applikationer, Cloud sikkerhedstest, IT-sikkerhed

Penetrationstest er fortsat et uundværligt aspekt af moderne cybersikkerhed. Forståelse af de forskellige typer og metoder til test giver organisationer mulighed for at være på forkant med cybertrusler. Ved at prioritere sikkerheden af ​​netværk, webapplikationer, trådløse systemer og fysisk adgang kan virksomheder beskytte deres kritiske aktiver og beskytte mod cybertrusler, der udvikler sig.


Derudover gør det at engagere sig i røde hold vs. blå holdøvelser, at organisationer kan styrke deres sikkerhedspraksis og proaktivt forberede sig på potentielle angreb. Gennem proaktiv og omfattende penetrationstestning kan organisationer effektivt beskytte deres digitale aktiver og opretholde en robust sikkerhedsposition i et cyberlandskab i konstant udvikling.

コメント


bottom of page