top of page

Datatilsynet undersøger kommuners materiale om Google Workspace

I den meget omtalte sag vedrørende Chromebooks i skolerne har Datatilsynet nu modtaget et omfattende materiale, som skal godtgøre, at kommunernes brug af Google Workspace kan ske lovligt. Datatilsynet forbyder ikke brugen af systemet, så længe tilsynet gennemgår materialet.I september gav Datatilsynet i alt 50 kommuner et påbud om at bringe deres brug af undervisningsprogrammet Google Workspace i overensstemmelse med reglerne i GDPR. Kommunerne har - sammen med KL, KOMBIT og STIL - i perioden siden september været i dialog med leverandøren om kontraktforhold og den behandling af skolebørnenes oplysninger, der sker i Google Workspace.

Datatilsynet har i går modtaget et betydeligt materiale, der skal godtgøre, at kommunernes brug af applikationen kan ske lovligt. Det materiale vil nu blive nøje gennemgået med henblik på at vurdere, om der er brug for yderligere tiltag, før Google Workspace kan bruges lovligt i skolerne.

Datatilsynet har tidligere forbudt brugen af programmet i Helsingør Kommune, men dette forbud blev suspenderet i september. Mens Datatilsynet gennemgår materialet, forlænges denne suspension, så Helsingør Kommune - ligesom andre kommuner - indtil videre fortsat kan bruge Google Workspace.

Datatilsynet forventer at kunne afslutte sagsbehandlingen i indeværende år.


Comentários


bottom of page