top of page

De 5 bedste krypterede webbrowsere til beskyttelse af dine private data

At holde dine data private er ikke noget, du bør se bort fra.


Browser, Kryptering, Krypterede webbrowsere, Privat data, Privatliv, Firefox Focus, Tor, DuckDuckGo, Brave, Epic Privacy Browser

Tidligere har vi set på valg af de bedste krypterede besked-apps og Virtuelle Private Netværk (VPN). Det handler om at skabe dybdegående beskyttelse. Jo flere lag af sikkerhed og privatliv, du har, desto bedre.


Et andet sikkerhedslag at tilføje til blandingen er krypterede webbrowsere. I modsætning til almindelige webbrowsere, som kan spore din online-aktivitet, indsamle dine personlige oplysninger, vise dig målrettede annoncer eller udsætte dig for malware eller phishing-angreb, bruger krypterede webbrowsere forskellige metoder til at beskytte din online identitet og data.


Top 5 Krypterede Webbrowsere


Der er mange krypterede webbrowsere på markedet, men ikke alle er lige sikre eller pålidelige. Nogle kan have svage krypteringsalgoritmer, nogle kan indsamle metadata eller personlige oplysninger fra dig, nogle kan have bagdøre eller sårbarheder, der kan udsætte dine data, og nogle kan være ejet eller påvirket af virksomheder eller lande, der ikke respekterer dine privatlivsrettigheder.

Jeg har gennemgået fem populære browsere for at hjælpe dig med at vælge den bedste krypterede webbrowser. Jeg har vurderet dem ud fra deres sikkerhedsfunktioner, privatlivspolitikker, brugervenlighed, funktionalitet og kompatibilitet.1. Brave


Brave er en webbrowser, der som standard blokerer for annoncer og sporing. Den belønner dig også med Basic Attention Tokens (BAT) for at se annoncer, der respekterer dit privatliv, eller for at give drikkepenge til dine foretrukne indholdsoprettere.


Den bruger robuste krypteringsprotokoller og funktioner som HTTPS Everywhere (tvinger sikre forbindelser), fingeraftryksbeskyttelse (forhindrer enhedsidentifikation), scriptblokering (deaktiverer skadelige scripts), private faner med Tor (Tor-integration) og Brave Shields (tilpasselige sikkerhedsindstillinger) for at sikre din sikkerhed og privatliv.


Den indsamler ikke personlige oplysninger eller metadata fra dig. Den tilbyder også funktioner som bogmærker, historik, downloads, synkronisering (mellem enheder), udvidelser (fra Chrome Web Store), Brave Rewards (tjen eller donér BAT), Brave News (kurateret nyhedsfeed), Brave Wallet (krypto-pung), Brave Search (privat søgemaskine), Brave Firewall + VPN (betalingspligtig VPN-tjeneste) og Brave Talk (privat videoopkald). Brave er gratis og open source. Den er tilgængelig til Android, iOS, Windows, Mac OS X og Linux.Browser, Kryptering, Krypterede webbrowsere, Privat data, Privatliv, Firefox Focus, Tor, DuckDuckGo, Brave, Epic Privacy Browser

2. Firefox Focus


Firefox Focus er en webbrowser, der automatisk sletter browserhistorik efter hver session. Den blokerer også for annoncer og sporing som standard. Den bruger stærke krypteringsprotokoller og funktioner som HTTPS Everywhere (tvinger sikre forbindelser), fingeraftryksbeskyttelse (forhindrer enhedsidentifikation), scriptblokering (deaktiverer skadelige scripts), skjult tilstand (skjuler sig for andre apps) og Firefox Relay (opret alias-e-mailadresser) for at beskytte din sikkerhed og privatliv.


Den indsamler ikke personlige oplysninger eller metadata fra dig. Den tilbyder også funktioner som bogmærker, søgemaskiner (vælg mellem flere muligheder), Siri genveje (talekommandoer) og Firefox-integration (send faner til Firefox). Firefox Focus er gratis og open source. Den er tilgængelig til Android og iOS.


3. DuckDuckGo Privacy Browser


DuckDuckGo Privacy Browser er en webbrowser, der blokerer for annoncer og sporing som standard. Den giver også en Privatlivsbedømmelse for hver hjemmeside, du besøger, og viser, hvor godt den beskytter dit privatliv. Den bruger stærke krypteringsprotokoller og funktioner som HTTPS Everywhere (tvinger sikre forbindelser), fingeraftryksbeskyttelse (forhindrer enhedsidentifikation), scriptblokering (deaktiverer skadelige scripts), brandknap (ryd alle faner og data med et tryk) og DuckDuckGo Search (privat søgemaskine) for at sikre din sikkerhed og privatliv.


Den indsamler ikke personlige oplysninger eller metadata fra dig. Den tilbyder også funktioner som bogmærker, automatisk fuldførelse (foreslår websteder baseret på din skrivning), temaer (vælg mellem lys eller mørk tilstand) og app-lås (beskyt med adgangskode eller biometri). DuckDuckGo Privacy Browser er gratis og open source. Den er tilgængelig til Android og iOS.


4. Tor Browser


Tor Browser er en webbrowser, der bruger Tor-netværket til at anonymisere din internettrafik. Når du bruger Tor Browser, krypteres dine data og sendes gennem flere knudepunkter, før de når deres destination. Dette gør det svært for nogen at spore din online-aktivitet eller identitet. Tor Browser giver dig også adgang til det mørke web, en skjult del af internettet, der huser forskellige hjemmesider og tjenester, der ikke er indekseret af almindelige søgemaskiner.


Tor Browser er meget effektiv til at beskytte dit privatliv og anonymitet, men har nogle ulemper. For det første er Tor Browser langsom, fordi dine data skal rejse gennem flere knudepunkter, og indlæsning af hjemmesider eller download af filer tager længere tid. For det andet er Tor Browser inkompatibel med nogle hjemmesider eller apps, der kræver JavaScript, cookies eller andre scripts for at fungere korrekt. For det tredje er Tor Browser ikke helt sikker; selvom dine data er krypter


et mellem knudepunkterne, kan de dekrypteres ved afkørselsknudepunktet (det sidste knudepunkt før det når sin destination). Det betyder, at hvis afkørselsknudepunktet er ondsindet eller kompromitteret, kan det få adgang til eller manipulere dine data. Derfor bør du altid bruge HTTPS eller et andet lag af kryptering, når du bruger Tor Browser. Tor Browser er gratis og open source. Den er tilgængelig til Android, iOS, Windows, Mac OS X og Linux.


5. Epic Privacy Browser


Epic Privacy Browser er en webbrowser, der som standard blokerer for annoncer og sporing. Den sletter også alle dine browserdata efter hver session. Den bruger stærke krypteringsprotokoller og funktioner som HTTPS Everywhere (tvinger sikre forbindelser), fingeraftryksbeskyttelse (forhindrer enhedsidentifikation), scriptblokering (deaktiverer skadelige scripts), proxy-tilstand (skjuler din IP-adresse), krypteret proxy (brug Epic's egne servere) og Epic Search (privat søgemaskine) for at sikre din sikkerhed og privatliv.


Den indsamler ikke personlige oplysninger eller metadata fra dig. Den tilbyder også funktioner som bogmærker, historik, downloads, udvidelser (fra Chrome Web Store), videoafspiller (download videoer fra YouTube og andre websteder) og lydoptager (optag lyd fra enhver hjemmeside). Epic Privacy Browser er gratis, men ikke open source. Den er tilgængelig til Windows og Mac OS X.Kryptering vs. Inkognito


En anden ting at bemærke er, at brugen af en krypteret webbrowser ikke er det samme som at bruge en privat tilstand i en almindelig webbrowser. Privat tilstand eller inkognitotilstand kan forhindre din browser i at gemme din browserhistorik, cookies eller cache på din enhed, men det forhindrer ikke din internetudbyder, hjemmesider, annoncører, hackere eller regeringsorganer i at spore din online-aktivitet, indsamle dine personlige oplysninger, vise dig målrettede annoncer eller udsætte dig for malware eller phishing-angreb. Derfor bør du altid bruge en krypteret webbrowser på dine personlige enheder, når du er online.Σχόλια


bottom of page