top of page

Kinas president Xi Jinping opfordrer til solid sikkerhedsbarriere for Kinas internet

Xi Jinping, Kinas præsident, har understreget behovet for at konstruere en robust sikkerhedsbarriere omkring landets internetinfrastruktur, der placerer den under opsyn af det regerende kommunistparti.


Kina, IT-sikkerhed, Great firewall of China, IT-sikkerhedsbarriere, Internetinfrastruktur

Under et nyligt cybersikkerhedsmøde i Beijing formidlede Xi vigtigheden af ​​at beskytte onlinedata og information gennem lovlig styring, drift og adgang til internettet.


Ifølge det statsdrevne nyhedsbureau Xinhua hævdede Xi nødvendigheden af ​​at følge partiets vejledning i at administrere internettet og sikre, at det tjener folkets interesser. Denne tilgang til cybersikkerhed stemmer overens med Xi's mangeårige fokus på at bevare sikkerheden på tværs af forskellige sektorer, herunder politik, økonomi, miljø og cyberspace.


For at styrke online sikkerhedsforanstaltninger vedtog Kina en national sikkerhedslov i 2015, som udvidede dens anvendelsesområde til at omfatte cyberspace. Efterfølgende, i 2016, blev der vedtaget endnu en lov, som stiller krav til sikkerhedsgennemgange og påbyder datalagring på indenlandske servere. I 2021 blev der indført yderligere regler vedrørende kritisk informationsinfrastruktur.


Cybersikkerhedsundersøgelserne af udenlandske firmaer


Midt i dette landskab af komplekse regler og love omkring onlinedata og information står virksomheder over for potentielle risici, mens de opererer i Kina. Et amerikansk konsulentfirma, Bain & Co, oplevede et uventet besøg fra politiet i Shanghai, hvilket førte til afhøring af dets personale og konfiskation af computere og telefoner. Tilsvarende blev Kinas førende udbyder af finansielle data, Wind Information Co, instrueret om at standse leveringen af ​​specifikke data til offshore-brugere. Derudover stod Didi Global i 2021, en fremtrædende tur-hilling-virksomhed, over for en cybersikkerhedsundersøgelse kun to dage efter dens offentlige børsnotering i USA.


Xi Jinpings seneste opfordring til en robust sikkerhedsbarriere omkring Kinas internet forstærker landets forpligtelse til at beskytte dets cyberspace og onlinedata. Ved at overholde partiets vejledning og lovbestemmelser sigter Kina mod at skabe et sikkert digitalt miljø, der tjener borgernes interesser og fremmer national sikkerhed.

bottom of page